Karvaisten ja sulkaisten esittely

Kissankutkale Alma, puliakoista se juuri katuojasta nouseen näköinen. Pelastettu viimehetkellä isännältä joka kissanpoikia lopetti, tuli meille onnettomana rääpäleenä odottamaan uuden kodin löytymistä ja yllätys, meille jäi. Aina epäsiistin näköinen ja omituisen värinen. Silti vallan hellyyttävä otus, rakastaa kaikkia ja tämän vuoksi löytyy sieltä missä muutkin ovat.

Prinsessa Madeleine alias Madde, Möttönen. Tiibetinspanieli pienellä ripauksella perhoskoiraa, eli sellainen astetta sporttisemman näköinen. Maailman helppohoitoisin yksilö, lenkkeilee jopa 100m vaadittaessa, muutoin istuu pihalla ja vaihtaa kankkua välillä. Rakastaa myöskin kaikkia ja todellakin on aina jonkun kyljessä kiinni, oli sitten omaa väkeä tai vieras.

Kyllikki, kani mamma vailla vertaa. Wiener/ nzr sekoitus pullealla pyllyllä ja vahvalla tahdolla.

 

 

Jorma alias Jorkki. Englannin check/rex sekoitus.  Äijistä äijin, paitsi roska silmässä ja muuta draamaa kunhan vain saa hoitoa 🙂 Ja todellakin tietää mitä tehdä kun Kyllikki kyläilee, mahti mies! Elänyt viimetalven karkurina kasvattajan pihalla eli omaa myös selviytyjän taidot halutessaan. Tosin nykyisin laiskanletkeä herrasmies joka korviaan lotkauta juurikaan mistään.

 

 

Patapojat, odottavat syksyä ja päätyvät ruuaksi nämä pötkylät. Päivät kuluvat joko syöden tai läjässä maaten….jossain vaiheessa oletettavasti hämähäkkiä lurahtanut joukkoon koska kiipeävät verkoissa ja seinissä sujuvasti.

 

Mike Monroe, Maikkeli, paduaani. Paha ääninen, mutta hirmuisen hyvä luontoinen kukko joka rakastui ensisilmäyksellä tehotyttöihin jättäen muut tukkakanaset välittömästi. Onnellinen oman laumansa johtaja.

 

 

Onneli ja Anneli, tehotytöt. Hylineja eli tehokanalasta pelastetut munintatykit, parhaina päivinä vääntävät pari munaa per nokka. Leppoisa luonteisia ihmisille, muille kanoille ei. Munittuaan ilmoittavat julmetulla kotkotuksella saldosta.

Rosvo Roope, paduankukko kaikilla mausteilla. Komea ääni ja rakastaa käyttää sitä, tällä tahdilla saa osallistua ensikesän kiekumisen SM-kisoihin. Viihtyy olkapäillä työnvalvojana ja kömpii syliin välittömästi kun tilaisuus sallii. Loisto luonteinen laumansa pomo.

 

Hissunkissu, paduantransu. Mitä ilmeisemmin kukko kanan ominaisuuksilla.  Omituinen eläjä, ainainen kiire joka paikkaan. Roopen tossun alla, silti isotellen tytöille. Ei kieku mutta ei munikaan, mitä ilmeisemmin se sateenkaari yksilö 🙂

 

Tina Turner alias Titi, paduankana. Täysin sylikana vaihtoehtoisesti kelpuuttaa olkapää paikan, niin piilossa et ole ettei Titi löydä kiehnäämään. Jos kana voi olla hömelö niin hän on 🙂

 

Muriaani, paduankana. Ainaisen kiireen omaava hänkin. Muutoin mieluusti seurailee toisten puuhia sen minkä suliltaan näkee.  Perso kaikelle syömiselle ja maistaa kaikkea kenkiä myöten.

Milla Magia, paduankana. Porukan arkajalka ja pienikokoisin. Silti vahvasti osallistumassa kaikkeen mahdolliseen ja innokas kylpijä, turpeet pöllyää ja hiekka lentää tämän naisen paikalla ollessa.

 

 

 

Silkkikanat eli värien mukaan Pippuri, Kaneli, Pumpuli ja Huisku. Ollaan vasta tipuisia eli vielä ei tiedä kuka on kana kuka kukko. Vahvatahtoisia pikkuotuksia suunnattomalla tarmolla varustettuna, ainainen touhu päällä.

Urpo, silkkikukko. Nimensä veroinen ääliö, kiekuu miten sattuu ja kanojen kanssa ihan onneton; ei osaa polkea mutta rettuuttaa kylläkin. Varpaat vinksallaan ja kulkee köpötellen vaikka ikää ole juuri mitään.

Prinsessa, silkkikana. Kaunis kukertaja ja kainalokananen. Tutkii maailmaa sen minkä pehkon alta näkee, ei suurella älyllä ole häntäkään siunattu.

 

 

 

Ruusa, parraton silkkikana. Hieman höperö ja hidastajuinen mutta innokas tonkija hänkin.

Viiriäiset, iloinen joukko aina puuhakkaita piipittäjiä. Neljä kanaa ja kukko, joka kerran jo karkasi mutta totesi maailman olevan liian arava. Kolme aktiivi munijaa ja yksi vapaamatkustaja joka lopetti muninnan.

Hanhet, kuusi vaappuvaa poopottajaa. Näiltä ei asiat lopu ja aina toimitetaan kaulat ojossa jotakin. Omaavat pohjattomat vatsat ja uskomattoman kasvuvauhdin. Kolme pääsee pataan ja kolme jää munimaan ensikesän poikia.

Lisäksi joukkoon kuuluu maailman rumimmat kalkkunat, 12 haukkuvaa polottajaa jotka syövät ja paskovat päivät pitkät. Pata kutsuu kaikkia syksyn tullen. Tämän kesän kokeilu ovat he ja luulen että ensikesänä painotus on hanhissa nopean kasvun ja muutoinkin miellyttävämmän ulkonäönkin vuoksi. Mutta jos joku sanoo että kalkkunat ovat tyhmiä ja arkoja, niin ei ole! Jostain kumman syystä näitä ei silti tule syliteltyä 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *