Pakastin pullollaan :)

Kaikille tilaa riittää, kaikille paikkoja on, pakastimen lokerossa ei kani ole onneton…Tämän aikoinaan pongasin tuotantokanijengistä ja tottahan tuo on. Meillä oli sitten teurastuspäivä, onnistunut sellainen. Kaikki meni niin kuin piti ja kalkkunat sekä kuusi kania päätyi pakastimeen. Voi sitä lihan määrää ja nyt on pari viikkoa syöty omia antimia. Vaikka kirosin kalkkunat ja varsinkin sen paskan määrän mitä tuottivat niin jo vain pikkuhiljaa taas ajatus lentää jo ensikesään ja mahdollisesti vain muutamaan kalkkunaan. Tuollaista laumaa ei tule enään! Kyllä hiljeni tontti ja ruuan menekki pieneni huomattavasti. tosin ei ihan eläimettömäksi jääty, laskin eilen että tällä hetkellä 50 päätä ruokittavana.

Omat pikku piipertäjät ovat aikuisia! Siis viiriäiset kasvoivat hurjan alkupyrähdyksen ja saavuttivat kuuden viikon kohdalla aikuisuuden merkkipaalun. Tämän palkitsivat aloittamalla muninnan 😀 Eli nyt päivittäinen tuotanto on 7 viirunmunaa, 2 tehokananmunaa, yksi silkin muna ja taitelijasielut eli paduaanit munii just silloin kun sille päälle sattuu. Sulkasato on vallannut kanalan ja entisestään koomisemman näköisiä pörröpäitä orrella keikkuu. Pikku padut taas ovat alkaneet kasvattamaan ensimmäisiä sulkiaan ja kieltämättä nauramatta ei voi katsella. On ne vaan niin ihania!

Tapaus Orpo….meillä lennetään! Mutta vain 100metrin halkaisija ympyrää laiturin päässä ja äkkiä kotia 🙂 Mökkinaapurit hämmästyneenä katseli kun minä hihkuin ja kehuin laiturilla ja toinen kaarteli ylpeänä ympyrää. Järvi on edelleen Orvolle vain pesu,pisu ja puljaus paikka, enemmän viihtyy pihatöissä assistenttina ja mitään et salassa tältä kyylältä tee! Jopa teurastukseen yritti tunkea työnjohtajaksi, useamman kerran kannoin takaisin järveen ja milloin minkäkin nurkan takaa nokka näkyi. Toimintamme lähinnä muistuttaa komedia elokuvaa varmasti sivullisten silmissä. Kuitenkin olen niin ylpeä tästä murusta ja samalla jo kyynel silmäkulmassa jos hän nyt sitten etelään lähtee.

Vahvasti touhun ja tunteiden täyteistä on siis syksykin farmilla 😀

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *